Πληρώνω τον 10χρονο γιο μου για να μου κάνει τις δουλειές του σπιτιού, αν κάθεται δεν έχει χαρτζιλίκι

Μία τρίτεκνη μητέρα εξομολογήθηκε στην πλατφόρμα Reddit πως διαχειρίστηκε την άρνηση του γιου της να κάνει δουλειές στο σπίτι.

Όπως περιγράφει, από όταν τα δίδυμα αγόρια της ήταν οκτώ ετών, άρχισαν να κάνουν δουλειές στο σπίτι, ενώ μόλις έκλεισαν τα δέκα, άρχισε να τους δίνει χαρτζιλίκι για τη βοήθεια που της προσέφεραν.

Τα χρήματα τα έπαιρναν αμέσως μόλις τελείωναν τις δουλειές, οι οποίες είχαν μοιραστεί ανάμεσά τους δίκαια, όπως υποστηρίζει η τρίτεκνη μητέρα.

Κάθε παιδί έπαιρνε από δέκα δολάρια, μόλις ολοκλήρωνε κάποια δουλειά του σπιτιού, οι οποίες ήταν υποχρεωτικές πέντε μέρες τις εβδομάδες, όποιες ήθελαν τα αγόρια.

«Δεν με νοιάζει ποια ώρα θα τις κάνουν. Αρκεί να έχουν γίνει μέχρι το τέλος της ημέρας. Ξεκαθάρισα στα αγόρια μου ότι θα έπαιρναν δέκα δολάρια την ημέρα, όταν θα ξεκινούσαν να κάνουν δουλειές», υπογράμμισε η μητέρα.

Η μητέρα ενθάρρυνε διαρκώς τα παιδιά της να κάνουν δουλειές, αφενός για να μάθουν και αφετέρου για να έχουν στην άκρη χρήματα, τα Σαββατοκύριακα που επισκεπτόντουσαν τον πατέρα τους.

Μία μέρα ένας φίλος του ενός γιου της, τον προσκάλεσε σπίτι να παίξουν και εκείνος του είπε πως είχε να κάνει δουλειές. Η απάντηση του φίλου του ήταν «ευτυχώς εμένα οι γονείς μου δεν με βάζουν να κάνω γυναικείες δουλειές» κι έτσι ο 12χρονος υιοθέτησε αυτή την άποψη και την εξέφρασε στη μητέρα του.

Συγκεκριμένα αρνήθηκε να σκουπίσει τις σκάλες και να καθαρίσει τα τζάμια και τις επιφάνειες, καθώς αυτές ειδικά οι δουλειές του σπιτιού του φάνηκαν πιο «γυναικείες», με αποτέλεσμα η τρίτεκνη μητέρα, με τη σειρά της, να του κόψει το χαρτζιλίκι.

Πρώτα του εξήγησε πως δεν υπάρχει διαχωρισμός ανδρικών και γυναικείων δουλειών του σπιτιού, καθώς ο οποιοσδήποτε πρέπει να γνωρίζει πώς να το φροντίζει, αλλά δεν τον έπεισε.

Η τρίτεκνη μητέρα ήθελε να είναι δίκαιη και με τους δύο γιους της

Στη συνέχεια, του είπε πως κάθε οικογένεια μπορεί να χειρίζεται διαφορετικά αυτό το ζήτημα, ωστόσο, ο 12χρονος επέμεινε στην άποψή του και μόλις είδε στο τέλος της εβδομάδας ότι είχε στην τσέπη του μόνο είκοσι δολάρια, σε αντίθεση με τον αδελφό του που είχε πενήντα, τηλεφώνησε στον πατέρα του για να παραπονεθεί.

Ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, την κατηγόρησε για την πράξη της κι εκείνη έπρεπε να εξηγήσει από την αρχή το σκεπτικό της. Ο πρώην σύζυγος δεν πείστηκε και της καταλόγισε πως ντρόπιασε το γιο τους, αλλά όταν η μητέρα ανάρτησε online το πρόβλημά της, ο κόσμος που το διάβασε και το σχολίασε κατά πλειοψηφία πήρε το μέρος της.

Διαβάστε ακόμα:  Αληθινή ιστορία από αναγνώστρια: “To κάναμε μια φορά και με έκανε βούκινο στην 11άδα”

Από τη μία δεν θα ήταν δίκαιο για τον άλλο της γιο να πάρει τα ίδια χρήματα με αυτόν που δεν κατέβαλε σωματικό κόπο και από την άλλη, αν οι δουλειές ήταν δίκαια μοιρασμένες, τότε δεν υπήρχε λόγος να παραπονεθεί.

Το χειρότερο όλων, βέβαια, είναι ότι η τρίτεκνη γυναίκα πρέπει να ανατρέψει την αντίληψη του γιου της ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες και κάποια άλλα που απευθύνονται αποκλειστικά σε άντρες.

Διαβάστε Επίσης

Επιλεγμένα άρθρα