![shutterstock_2471753975-1536x1024-1.jpg.webp.webp](https://newsing.gr/wp-content/uploads/2024/06/shutterstock_2471753975-1536x1024-1.jpg.webp-678x381.webp)
Το παράσιτο Anisakis spp. θεωρείται βιολογικός κίνδυνος και είναι ένα από τα πιο κοινά παράσιτα στα αλιευτικά προϊόντα.
Πολλές επιδημίες ανασακίασης έχουν αναφερθεί κατά καιρούς σε διάφορες χώρες μετά την κατανάλωση ψαριών. Λόγω της αύξησης της κατανάλωσης ωμού και κακοψημένου ψαριού, έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη αύξηση του ενδιαφέροντος για το Anisakis spp. μεταξύ επιστημόνων, καταναλωτών, φορολογικών αρχών και εταιρειών θαλασσινών ωστόσο η ανισακίαση εξακολουθεί να είναι μια υποδιαγνωσμένη, αλλά αναδυόμενη καασθένεια.
Οι άνθρωποι…