Μπορεί η ακρίβεια να μας σπρώχνει σταθερά προς το πολύ οικονομικότερο βιομηχανικό παγωτό, ωστόσο της αντιστεκόμαστε πότε πότε ηρωικά υποκύπτοντας στην αβάσταχτη γοητεία ενός χειροποίητου τζελάτο από πραγματικό γάλα και ενός σορμπέ από αληθινά φρούτα. Δροσερές, γλυκές και κρεμώδεις κουταλίτσες απόλαυσης, που λες χαλάλι τα λεφτά τους, τουλάχιστον για μία στις τόσες. Σε μια Αθήνα όμως πλούσια σε «αυθεντικά παγωτά» -εντός κι εκτός εισαγωγικών- και σε φασαίους ή τουρίστες έτοιμους να τα χρυσοπληρώσουν, αλλά φτωχή σε ελεγκτικούς μηχανισμούς…