![zaxari.jpg](https://newsing.gr/wp-content/uploads/2024/06/zaxari-678x381.jpg)
Aπό τσίχλες χωρίς ζάχαρη μέχρι οδοντόκρεμες ή είδη αρτοποιίας, η ξυλιτόλη χρησιμοποιείται ευρέως ως υποκατάστατο της ζάχαρης και έχει αναδειχθεί αντίστοιχα ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση.
Πρόκειται για μια φυσική αλκοόλη σακχάρου που βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε πολλά φρούτα και λαχανικά, με λιγότερες θερμίδες. Ωστόσο, νέα έρευνα από την Κλινική Cleveland, που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal, υποδεικνύει ότι η κατανάλωση υψηλών επιπέδων ξυλιτόλης μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σοβαρών…